Gru 042010
 

Pagaliau paskelbti Lietuvos go čempionato rezultatai.

Nors netikėtai pasitraukus iš čempionato Giedriui Tumeliui praktiškai nebeliko intrigos dėl Lietuvos čempiono titulo, tačiau  vis dėl to sulaukėm netikėtų rezultatų – antrą vietą iškovojo Simonas Šatkus. Už šį pasiekimą uždirbdamas 6 taškus. Čempionate pelnyti taškai lemia kurie žaidėjai atstovaus Lietuvai įvairiuose tarptautiniuose turnyruose, visų pirma, Pasaulio go mėgėjų čempionate (World Amateur Go Championship). Daugiau apie tai galite paskaityti čia.

Tuo šis čempionatas parodė, kad ateina nauja žaidėjų karta, galinti kaip lygus su lygiu pakovoti su senbuviais. Kurių, beje, čempionate dalyvavo tik du. Nebe už kalnų ta diena, kai naujoji žaidėjų karta turės realią galimybę iškovoti ir Lietuvos čempiono titulą. Bet dar ne šįkart.

Šis čempionatas išsiskyrė ir žiūrovų gausa. Tiek jų nėra buvę nei viename čempionate. Vieni stebėjo partijas, kiti jas užrašinėjo. Kai kas bandė ir  žaisti.

Naudodamasis proga norėčiau padėkoti sumaniusiems ir padėjusiems įgyvendinti idėją užrašyti visas čempionato partijas.  Kifu bus paskelbti vėliau.

 Komentuoti

Galite naudoti šias HTML žymes ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(būtina)

(būtina)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.